Zalaboldogfán újraindul a sportélet

2017. október 04.
Zalaboldogfán újraindul a sportélet
Hírek
0

Két év szünet után megújul Zalaboldogfa sportklubja. A fejleményről polgármester és sportbarátai adtak tájékoztatást, akik aktivitásuk révén minden bizonnyal részt vesznek a szervezet új vezetőségének munkájában.

Luter Péter aktivitására jellemző, hogy negyedik ciklusát tölti, mint a falu első embere, vállalkozóként, szponzorként támogatja a csapatot, s a jelenlegi vezetőségben szakosztályvezetőként ténykedik. Az agilis társaság a három éve elkészült új közösségi és öltözőépület mellett, a szépen gondozott pálya szélén veszi sorra az előzményeket és vázolja fel a tervezett jövőt.

22243679_1410754632372240_1245098789_o

– Az egyesület 20 év szünetelést követően, 2003-ban alakult meg. Sikerült az előzőleg megszűnt a futballpálya helyett újat építeni, s újraindult a munka. Sikeresen a középmezőnyben szerepeltünk a megyei III-ban, sőt, a II-ben is játszottunk. A 12 év alatt sajnos nem sikerült megfelelő feltételeket biztosítani, s igazából elfogytunk – vezeti le Luter Péter az előzményeket. Két éve, sajnálatos módon épp akkor szűnt meg a csapat, amikor elkészült az új öltöző, tehát ugrásszerűen javultak a feltételek – derül ki a közelmúltról. Időközben aztán olyan agilis sportbarátok jelentkeztek a közös feladatokra, mint Tóth Péter, aki az édesapja a jelenlegi elnök helyét veszi át a vezetőségben. Domján László Vas megyéből érkezett, s telepedett le a faluban, szintén teljes mellszélességgel beleállt a sportkörrel kapcsolatos munkába, s nem utolsósorban Pál Tamás andráshidai vállalkozó személye is garanciája lehet az újból elkezdett munkának.

– Ez a két év alkalmat adott rá, hogy az új vezetőség összeállítása kialakuljon, s az új csapat felépítésén is dolgozzunk. Ha ismét elindulunk, akkor erős kerettel, jó háttérrel kell, s mindent meg is teszünk ennek érdekében – ismerteti a helyi szándékot határozottan Luter Péter. – Igazából egy baráti beszélgetéssel indult az egész – veti közbe Pál Tamás. – Mivel rendelkezem sportkapcsolatokkal és vállalkozóként üzleti kapcsolatokkal, úgy látom, sokat segíthetek Zalaboldogfa csapatának.

Pál Tamás szándéka kedvező fogadtatásra talált, s mivel az Andráshidai Sport Club-bal is kitűnő a kapcsolata, a jó szomszédság jegyében a kölcsönös előnyök mentén katalizálhatja a két csapat közti kapcsolatot. – Kitűnő szervező Tomi, nagyon jó menedzseri hátteret biztosíthat a csapatunkat, s az Andráshidával való kapcsolattartást meghatározza a személye. Mi nyilván inkább segítségre szorulhatunk – említi Luter Péter –, hiszen nekünk lehetnek inkább létszám-gondjaink, s kisegíthetnek minket, ugyanakkor komolyan vesszük az utánpótlás-nevelést, s szívesen adunk majd tehetséges játékosokat az Andráshidának. Így például máris említhetjük Kiss Martint, aki remélhetően bemutatkozhat a jövőben az Andráshidában – sorolja a polgármester.

Arról is tájékoztatja a megjelenteket, hogy az önkormányzat biztosítja a kellő hátteret, például a pálya karbantartásával, s a Luter Family Kft. is támogatja a színvonalas sporttevékenységet. Szépen épülnek a szponzorokkal kialakított kapcsolataik, tervezik, hogyan élnek majd a TAO rendszer lehetőségeivel. A hatalmas előkészítő munka révén kialakult a csapat 23 fős kerete, amelyre a jövőt már előre tervezhetik. Pál Tamás három éves szakaszra bontja a zalaboldogfai sportélet újbóli felépülését. – Senkinek a helyét nem szeretném elvenni, addig leszek itt, amíg szükség van a munkámra – rögzíti. Az általa tervezett jövőben az első évben a csapat felépítése, az elindulás és a tapasztalatszerzés kap fő hangsúlyt. A második év a megerősödés időszaka lesz, a harmadik évben pedig már el lehet várni az eredmé- nyességet, amelyben jó csapatmunkával mindenki kihozza magából a legjobbat.

Forrás:

Zalalövő és Környéke, augusztus

Megszakítás