Felújítják a templomot

2017. augusztus 28.
Felújítják a templomot
Hírek
0

Megkezdődött Zalaboldogfán a rossz állapotban lévő római katolikus templom rekonstrukciója. – A felújítás három szakaszra van osztva – mondja Németh Zoltánná egyházközségi tag, a társadalmi munka egyik szervezője. – Az alsó rész szigetelésére készítjük elő a terepet társadalmi munkában, majd ezután következnek azok a munkafázisok, amelyek a pályázati programban is szerepelne.
– A pályázatot ki adta be?
– A szombathelyi egyházmegye – válaszol Németh Zoltánné. – A nyolcadik próbálkozásunk járt sikerrel, de sajnos nem az eredeti, 50 millió forintos támogatással. Most 30 millióra lehetett pályázni, ehhez képest 9 milliót nyertünk el. Ehhez kaptunk 15 millió forint támogatást az egyházmegyétől.

6 templomFotó: Madarász Zoltán

Mire lesz elég a rendelkezésre álló 24 millió forint? – kérdezzük Luter Péter polgármestert.
– A szigetelésre és a tető felújítására, de ehhez továbbra is szükség lesz még társadalmi munkára. Csak elismeréssel szólhatok a hozzáállásról, sokan vállaltak társadalmi munkát, számos adomány is érkezett. Aki ezután szeretne hozzájárulni a templom felújításához, még megteheti, előre is köszönjük. Szeretném hangsúlyozni, hogy ez a templom nem csak egy vallási helyszín, hanem Zalaboldogfa épített örökségének értékes része.

Mint Németh Zoltánné és Luter Péter elmondta, nem állnak meg, további pályázatot nyújtanak be, s remélik, hogy lesznek újabb támogatók is. A templom felújítása alatt a hitélet nem szenved hátrányt, a kultúrházat úgy rendezték be, hogy ott lehessen misét tartani. A polgármester elmondta, hogy a falu jövő évi költségvetésében is szeretnének keretet elkülöníteni a templom felújításához, s legalább olyan fontos lesz a zalaboldogfaiak eddigihez hasonló társadalmi munkája is.

Megszakítás