Közmunkával épül az új parkoló a templom mellett

2016. október 21.
Közmunkával épül az új parkoló a templom mellett
Hírek
0

Zalaboldogfán a Hunyadi utcában régi problémára sikerült megoldást találni, hamarosan egy köztéri parkolóval bővülhet a falu.

A Hunyadi utca 2008-ban történt aszfaltozásakor a templom előtti rövid szakasz ki lett szélesítve, így 2-3 autó parkolására nyílt lehető- ség. Nagyobb eseményeken viszont ez a parkolóhely kicsinek bizonyult. Az önkormányzatnak régi terve volt egy nagyobb parkoló kialakítása, de eddig nem találtak erre alkalmas helyet. – A templom szomszédságában van egy évek óta lakatlan, romos épület. Környezete teljesen felgazosodott, a szeméttel, hulladékkal teli ingatlan nem csak a környezetét, hanem a szomszéd területeket is veszélyezteti. Az épület veszélyessé vált, ezért az építési hatóság bontást rendelt el.

parkolo-2Bontandó épület a Hunyadi utcában (fotó: Madarász Zoltán)

 

Az önkormányzat megkereste a máshol élő tulajdonosokat, akik nem tudják vállalni a bontás költségét és az ingatlanon lévő terheléseket. A tulajdonosokkal egyességre jutva megállapodás született: az önkormányzat lebontja az épületet, eltakarítja a romokat, tehermentesíti az ingatlant, ezáltal az a falu tulajdonába kerül.

A terület nagysága nem teszi lehetővé házhely kialakítását, ezért a legmegfelelőbb felhasználási lehetőség egy parkoló kialakítása – számolt be polgármester, aki hozzátette, hogy a közmunká sok segítségével parkosítanak és pihenőövezetet is kialakítanak a majdani parkolóban. A templomhoz autóval érkezőknek így tágas parkoló áll majd rendelkezésére, akik nem akadályozzák az utcában közlekedő gépkocsikat sem. A beruházásnak köszönhetően a templom és környéke is rendezettebbé, tisztábbá válhat.

Megszakítás