Alakulóban a játszótér Zalaboldogfán

2016. augusztus 04.
Alakulóban a játszótér Zalaboldogfán
Hírek
0

Idén az utak felújítása, a vízelvezetõ árkok tisztítása és a játszótér alapjainak megteremtése a fõ feladat Zalaboldogfán. Utóbbit a faluközpontba tervezték, hogy a gyerekek a játék közben is szem elõtt legyenek.

– Korábban annak érdeké- ben alakítottuk így a faluközpontot, hogy az embereknek kellemes érzése legyen, ha erre járnak. Az új buszmegálló és a kiállított tûzoltókocsi mellett jövõre a szoborkert trianoni emlékmûvel gyarapodik. Szerencsére fiatalodik a település, így igény van a játszó- térre, aminek létrehozása már régi vágyunk. Helyileg a központba terveztünk, innen indulnak a gyerekek iskolába, itt találkoznak a falubeliek egymással. A kiszemelt területet új tulajdonosától vásároltuk meg, aki itt vett házat, de nem tartott igényt a területéhez tartozó még egy házhelyre. A játszó- tér kialakításához szükséges részt így leválasztották, amin a földmunkákat már el is végeztettük. A parkhoz elengedhetetlen játékokat pályázati tá- mogatással szeretnék beszerezni – vázolta fel Luter Péter polgármester.

zb jatszoter

Az elképzelések szerint vá- rat, mászókát, csúszdát szeretnének a játszótéren elhelyezni, a parkosításhoz pedig várják a helybeliek ötleteit is. Ide kapcsolódik, hogy az önkormányzat a faluközpontban szeretne térfigyelõ kamerát felszerelni, hogy megvédjék az elmúlt évek rehabilitációjában megszépült teret és a létrejött értékeket. A településen figyenek a vízelvezetésre, így önerõbõl munkagéppel tisztították meg a központi vízgyûjtõ árkot, amely egy nagyobb esõ esetén el tudja vezetni a környezõ dombról lezúduló csapadékot. A közmunkaprogram öt dolgozója novemberig szintén az utak rendbetételén, árkok tisztításán dolgozik.

Zalaboldogfán a falunapot idén június 11-én tartják, ahol a korábbi évekhez hasonlóan a térség kulturális csoportjai találkoznak, várják kézmûvesek, amatõr csoportok jelentkezé- sét is. A program idén sztárvendéggel is gyarapodik, a nyolcvanas évek végén több slágerrel bíró Exotic együttes frontembere, lép színpadra.

(Zalalövő és Környéke – 2016.04.)

Megszakítás