Még 11 házhely vár fiatal családosokra Zalaboldogfán

2016. április 08.
Még 11 házhely vár fiatal családosokra Zalaboldogfán
Hírek
0

A február 10.-ei Magyar Közlönyben két új Családi Otthonteremtési Kedvezmény (CSOK) rendeletet hirdettek ki, melyek az új lakás vásárlásához és építéséhez, valamint a használt lakás vásárlásához és bővítéséhez igényelhető kedvezmény feltételeit rögzítik.

Ehhez igazodva több településen segítik az otthonukat kereső fiatalokat, Zalaboldogfán is kedvező feltételeket biztosítanak telkeik megvásárlásához. Mint ismert, a családi otthonteremtési kedvezmény legmagasabb összege új lakás építésénél vagy új lakás vásárlásánál három vagy több gyermek esetén akár 20 millió forint is lehet. – Egykoron több önkormányzati kialakítású közművesített telkünk elkelt. Az új támogatás bejelentésével reménykedünk, hogy a maradék 11 házhelyen is fiatal családok népesítik be a falut.

Mi azoknak a fiataloknak szeretnénk segíteni, akik kevés önerővel rendelkeznek, de új lakás építése mellett mégis szeretnék igénybe venni az állami támogatást. Jelképes összegű előleg befizetésével válhatnak az átlagosan 1200 négyzetméteres telkek tulajdonosává, a fennmaradó részt egyedi megállapodás alapján részletfizetéssel törleszthetik. A tartozás rendezését követően, a lakhatási engedély kiállítása után letelepedési segélyt is biztosítunk. A várostól 6 kilométerre, csendes, nyugodt környezetet tudunk biztosítani – számolt be a törekvésekről Luter Péter polgármester.

Zalaboldogfa közel négyszáz fős lakossága az utóbbi években folyamatosan fiatalodik, az átlagéletkor csökkenést mutat. Az elhalálozások ellenére az utóbbi években a lélekszám folyamatosan növekedik, a települést nem veszélyezteti az elöregedés.

Forrás:

Zalalövő és Környéke (márciusi lapszám)

Megszakítás