Nyugdí­jasok köszöntése Zalaboldogfán

2016. január 20.
Nyugdí­jasok köszöntése Zalaboldogfán
Hírek
0

Zalaboldogfán idén is megünnepelték a nyugdí­jasokat. 2015. december 19-én, 16.00 órakor került megrendezésre a nyugdí­jasok köszöntése.

Életünket a rohanás, a szürke hétköznapok és a mindennapi gondok jellemzik. Az adventi időszakban azonban átértékeljük családtagjainkkal, barátainkkal, szűkebb és tágabb közösségeinkkel való kapcsolatainkat, összetartozásunkat. A karácsonyvárás a szeretetről, az elgondolkodásról, a megnyugvásról, embertársaink iránti figyelemről, valamint az ünneplésről szól. Többek között ezekkel a szavakkal és gondolatokkal köszöntötte polgármester a nyugdí­jasokat december 19-én este a kultúrházban. Köszöntőjében méltatta a nyudí­jasok szerepét a társadalomban és a családokban. Megköszönte a hosszú évek alatt végzett becsületes áldozatos munkájukat amivel segí­tették és támogatták a falu fejlődését, és családjuk boldogulását.

Sok évvel ezelőtt úgy döntött a képviselő testület, hogy karácsony közeledtével a reményteli várakozás ideje alatt fogadja és köszönti a helyi nyudí­jasokat. Azért is erre az időszakra esett a választás, mivel az advent és karácsonyi ünnepek mindenkinek, de leginkább az idősek lelkének tisztaságát, szépségét, szeretetét váltja ki. Ezzel az ünnepséggel is szeretnénk szebbé és meghitté tenni a karácsonyt nyugdí­jasaink számára.

Köszöntő végén polgármester kérte megjelenteket, hogy ez a szeretet ne csak karácsony idejére szóljon, hanem vigyék magukkal az év minden napjára . Különleges nap volt a mai, mivel három 80. évet ünneplő születésnapos nyugdí­jasunk is volt. Polgármester külön köszöntötte Szabó Istvánné, Rózsi nénit aki ezen a napon töltötte be a 80 évét.Tóth Károlyné, Mariska nénit ugyancsak a napokban töltötte be a 80-at. Tóth Károly, Karcsi bácsi pedig pár nap múlva lesz 80 éves. Egy szép születésnapi dallal is kí­vántunk nekik jó egészséget, boldogságot, szeretetben hosszú életet .
Ezután a fiatalok tették meghittebbé az ünnepséget.

Egyed Zsófi és Horváth Dorina szép nyugdí­jasokhoz szóló verssel, Horváth Viola pedig énekével melengette meg az idősek lelkét .

Időközben elkészült a vacsora, a szépen megterí­tett asztalra jutott minden finomság, az egytál étel mellett sütemények, pogácsák amik jól jöttek a finom borokhoz. Az ünnep hangulatát és fényét pedig Zalaapáti Harmonikások előadása fokozta. Szinvonalas müsorukkal nagyon jó hangulatot teremtettek. Mindenki nótáját elhúzták és elénekelték.íœnnepség végére mindenki elfelejtette a hétköznapok, a betegségek okozta problémákat. Legvégén pedig az Önkormányzat képviselő testülete élelmiszer csomagot osztott ki a nyugdí­jasoknak, ezzel a csekély ajéndékkal is hozzájárult a karácsonyi ünnepi asztalhoz.

Megszakítás