Az 56-os hősökre emlékeztek Zalaboldogfán

2015. október 23.
Az 56-os hősökre emlékeztek Zalaboldogfán
Hírek
0

Zalaboldogfán a szoborkertben kilenc éve, az 56-os szabadságharc hősei emlékére felállí­tott kopjafánál minden év október 23-án az önkormányzat képviselő-testülete koszorút helyez el.

Idén a képviselő-testület a zászlófelvonás után elhelyezte a koszorút, és gyertyagyújtás mellett, néma főhajtással emlékezett a hősökre. Luter Péter polgármester röviden emlékeztetett az 56-os forradalom eseményeire, jelentőségére. Mivel minden korosztály képviselteti magát a testületben, ezért másképp élte és éli meg a rendszerváltozást.

Az 1989-es rendszerváltozással csak részben váltak valóra a forradalom álmai. Huszonöt év demokratikus kormányzása alatt nem sikerült egyik kormánynak sem kisöpörnie a szennyet az országból, továbbra sincs elszámoltatás.

Korrupció és hatalomért folyó harc van uralkodóban. Közben a politikusaink figyelmen kí­vül hagyják a nép akaratát, jogait, érdekeit. Nőtt a munkanélküliség, egyre nehezebb a megélhetés, ezért sokan elhagyják az országot, hogy biztosí­tsák a jobb életet családjuknak.

Az 56-os forradalmárok nem azért harcoltak, és adták vérüket, hogy szeretett hazájuk és népük lassan 60 év után sem élhet úgy, ahogy azt megérdemelné, biztonságban, békében, boldogságban. Mert bizonytalanság, megosztottság, szegénység jutott legtöbb magyarnak!

Abban mindenki egyetértett, hogy 56-os események még egyszer nem történhetnek meg Magyarországon, de amit az 56-osok hagytak ránk lelki és szellemi örökségként, azzal tudjunk gazdálkodni, és a forradalom ví­vmányait vigyük tovább, mert van mit tenni ezen a téren is.

A polgármester megkérte a képviselőket, hogy ebben a szellemben segí­tsék a polgármester munkáját, és a falu fejlődését. Merjenek megszólalni, harcoljanak az igazukért, családjukért, egymásért, és természetesen a falujukért! Munkájukkal, közösségi életben végzett tevékenységükben mutassanak példát, vegyenek részt a település igazgatásában, fejlesztésében. Tervben van 2016-ban az 1956-os forradalom és szabadságharc 60., a kopjafa állí­tás 10. évfordulójának nagyobb ünnepség keretében való megemlékezésére. Reményeik szerint az ünnepségen részt vesz és felszólal egy 56-os forradalmár.

 

Forrás:

Zalalövő és Környéke (októberi lapszám)

Megszakítás