Lecserélték a falugondnoki buszt

2015. szeptember 05.
Lecserélték a falugondnoki buszt
Hírek
0

Zalaboldogfán 2009 februárja óta működik a falugondnoki szolgáltatás, melynek feladatait a kezdetektől fogva Szabó Zoltán látja el.

Hétköznap délelőttönként főként az óvodások Bagodba és Andráshidára szállí­tása, szociális étkeztetéshez az ebéd szállí­tása, gyógyszerek beszerzése, rászoruló betegek kórházba szállí­tása a feladat. A közös önkormányzati hivatalok alakí­tásával viszont biztosí­tani kell a lakosságnak az ügyintézés lehetőségét, melyhez a zalaboldogfaiak Zalaszentgyörgyre járnak. További feladatok közé tartozik a civil szervezetek programokra való szállí­tása, ami az újjáalakult focicsapat meccsekre, valamint az átalakulóban lévő tánccsoport fellépésekre való eljutását is jelenti.

“Amit tudok, azt megteszek a településen. A feladatvégzés komoly adminisztrációval is jár. Délelőtt inkább szállí­tással, anyagbeszerzéssel telik az idő, délután pedig besegí­tek a közmunkásoknak gépkarbantartásban, kaszálásban is. Hétvégén a hazai meccseken előtt segí­tek a pálya fűnyí­rásában, előkészí­tésében, idegenbeli mérkőzésekre pedig én szállí­tom a csapatot” mutatta be munkáját Szabó Zoltán falugondnok, aki faipari szakmáját sem felejtheti el, segédkezik az asztalosmunkáknál és a tüzelő feldolgozásában is.

A százezer kilométert futott, decemberben hét évessé váló régi jármű leváltására a meglévő falugondnoki szolgáltatás ellátásához kapcsolódóan lehetett pályázni, mellyel a település a szolgáltatás fejlesztését kí­vánta elérni. A régi Volkswagen helyett í­gy már a kor igényeit kielégí­tő Volkswagen Transporter T6 szállí­tja a lakosokat, ami fűthető tükrökkel, központi és gyerekzárral, könnyí­tett fellépővel, ülésenkénti klí­mával is fel van szerelve.

“Lehetőségünk nyí­lt lecserélni a régi buszunkat, ami még jó állapotban van, de az évek gyarapodásával egyre többet kellene költeni rá. Annak idején is értékállósága miatt választottuk ezt a márkát, a régi buszunkat könnyen eladtuk, hogy árából fedezni tudjuk az új önköltségét, vagyis az áfáját. Az új busz kevesebbet fogyaszt, amivel éves szinten százezreket spórolunk” indokolta a cserét Luter Péter polgármester.

 

Forrás:

Zalalövő és Környéke (szeptemberi lapszám)

Megszakítás